La Clau

Centre d'expressió musical

piano

Ideari

A la Clau, integrem i conciliem els aspectes teòrics i pràctics de l’aprenentatge musical amb classes de llenguatge en què cada alumne utilitza el seu instrument i on s’integren teoria musical, cant i grup de cambra.

Aconseguim anar més enllà de la teoria musical descriptiva com a via per arribar al coneixement i la comprensió del fet musical i centrar l’acció pedagògica en el procés, en el “com”, per fer arribar l’alumne al descobriment conscient de les sensacions musicals i la comprensió de l’obra musical com un tot per poder percebre la creativitat musical des de dins, molt més a prop.

Per què heu de triar la Clau

La Clau és un nou projecte d'escola de música a La Garriga on potenciem els següents valors:

  • Apropament a la realitat musical de l'alumne.
  • Treball en equip.
  • Classes de llenguatge musical on cada alumne utilitza el seu instrument i on s'integra teoria musical, cant i grup de cambra.
  • Recerca de la motivació dels alumnes i professors.
  • L'aprenentatge musical entès com a gaudi i alhora procés enriquidor pel creixement de l'alumne.

Professors

Ivan Sanmartín

Bateria, percussions i llenguatge musical

L'Ivan és un músic entregat al seu ofici i amb una vocació pedagògica ben coneguda al nostre municipi. Ex-professor i cap d'estudis a El Tram, director de Gospel Joy La Garriga, ex-professor i co-fundador de Tukupracum, ex-professor de timbal pel Front Diabòlic, concentracions de bateries de la Festa Major, Interbatucades...
Format en bateria, solfeig i harmonia a l'escola l'Estudi de Granollers i també amb estudis de magisteri especialitzat en educació musical a la UAB, l'Ivan és un músic que no para quiet rodant pel món en projectes musicals d'estils ben eclèctics (sobretot de música d'arrel afroamericana) i que està "ben decidit a tornar altre cop a treballar de valent per transmetre la filosofia d'aprenentatge musical de La Clau i fer del gaudi a través de la música una manera de viure i compartir"


Joan Rectoret

Baix elèctric, contrabaix i combos

En Joan és un músic de carrera extensíssima i amb un bagatge d'experiència en diverses i nombroses formacions musicals del país (unes 70 pel cap baix) que realment impressiona! Uns 60 discs enregistrats, concerts als millors escenaris de tot el món i experiència pedagògica sobradíssima fan d'en Joan Rectoret un dels grans músics dels nostres temps.

I a La Clau tenim el gran privilegi de tenir-lo entre nosaltres a punt per seguir amb la tasca docent i musical que tant ens apassiona, on també dona classes de llenguatge musical.


Juanjo Molina

Trompeta, trombó, grups de vent, big band

En Juanjo és natural de Mollet del Vallès i va iniciar la seva formació com a trompetista amb Ramon Mora a la Banda de Joves Músics de Mollet i posteriorment la seva cerca constant en la millora del seu instrument el va portar a estudiar amb trompetistes com Juan de Diego, Dani Gallostra, Ivó Oller, Matthew Simon i David Pastor. Ha cursat estudis superiors de música a l’ESEM - Taller de Músics.

Ha tocat amb diferents orquestres de ball del país i formacions dels més diversos estils com bandes simfòniques, cobles, conjunts de versions (pop-rock, soul, funk, etc...), xarangues, big bands, dixieland, jazz… però el seu projecte més estable és el grup de dixieland i jazz tradicional Moby Dixie, amb el qual ha tocat en diversos festivals de l'estat compartint cartell amb artistes de renom internacional.


Jesús Hermosilla (Xexu)

Oboè, gralla, piano i llenguatge musical

El Xexu és estudiant al Conservatori Superior de música del Liceu en especialitat d'oboè,  i el seu segon instrument és el piano.

Ha participat en diversos projectes en l'àmbit musical com el "Jove Barber de Sevilla" al Gran  Teatre del Liceu, a l'orquestra Simfònica Solidària de Barcelona en el projecte "Dones al món simfònic" i a l'orquestra de Mataró, per anomenar els més recents.

Dinàmic i compromès, també està explorant la branca de composició, i ha creat diversos projectes de bandes sonores.


Maria Gibert

Arpa i llenguatge musical

La Maria és una arpista nascuda a Figueres que va estudiar Interpretació d'arpa al Conservatori Superior de Música del Liceu i posteriorment es va continuar especialitzant a Musikene, Donostia-San Sebastián.

Ha participat en projectes molt diversos, des de tocar amb orquestra i grups de música de cambra, fins a col·laborar en projectes de recreació històrica, música de Síria, electrònica o fusions de flamenc.

Actualment, també realitza tallers d'arpa a les escoles de Primària amb l'objectiu de fer arribar i conèixer una mica més aquest meravellós instrument als nens i nenes del territori.

Amb l'arpa aprendrem a tocar qualsevol estil de música que ens faci gaudir i vibrar!


Scroll to top