La Clau

Centre d'expressió musical

piano

Ideari

A la Clau, integrem i conciliem els aspectes teòrics i pràctics de l’aprenentatge musical amb classes de llenguatge en què cada alumne utilitza el seu instrument i on s’integren teoria musical, cant i grup de cambra.

Aconseguim anar més enllà de la teoria musical descriptiva com a via per arribar al coneixement i la comprensió del fet musical i centrar l’acció pedagògica en el procés, en el “com”, per fer arribar l’alumne al descobriment conscient de les sensacions musicals i la comprensió de l’obra musical com un tot per poder percebre la creativitat musical des de dins, molt més a prop.

Per què heu de triar la Clau

La Clau és un nou projecte d'escola de música a La Garriga on potenciem els següents valors:

  • Apropament a la realitat musical de l'alumne.
  • Treball en equip.
  • Classes de llenguatge musical on cada alumne utilitza el seu instrument i on s'integra teoria musical, cant i grup de cambra.
  • Recerca de la motivació dels alumnes i professors.
  • L'aprenentatge musical entès com a gaudi i alhora procés enriquidor pel creixement de l'alumne.

Professors

Paula Barranco

Cap d'estudis, Cant, corals i sensibilització musical

Una cantant jove, entusiasta i enèrgica, apassionada del jazz i la música moderna amb una gran base de cant clàssic.

Com a logopeda, sap com es produeix la veu i t'ajudarà a descobrir la teva, tant si saps cantar com si no.

Amb la Paula aprendràs amb el que més t'agrada i t'ho passaràs d'allò més bé cantant. Vine a trobar La Clau de la teva veu!


Alan Pardo

Guitarra elèctrica, llenguatge musical i combos
L' Alan és natural de Barcelona i viu la música des de ben petit.
El seu pare, com a gran entusiasta, va crear un ambient musical a casa amb vinils de Hendrix, Led Zeppelin, CCR, Camel, Stevie Wonder, Pat Metheny... diferents estils musicals que van educar el seu gust i la seva oïda musical.

Gràcies al seu primer mestre, Pepe Gómez, es va apropar al Blues, estil que com a guitarrista l' ha influenciat profundament.
Va estudiar al Taller de Músics, amb professors com en Ricky Sabatés o la Cristina Canet. Al 2011 va començar a estudiar Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona acabant aquest passat 2015. L'any 2014 va marxar a viure a Toronto per enriquir la seva experiència musical així com la personal, aprofitant per estudiar al Conservatory of Canada i obtenint un Higher Level in Modern Idioms Guitar Sylabus.


Ivan Sanmartín

Bateria, percussions i llenguatge musical

L'Ivan és un músic entregat al seu ofici i amb una vocació pedagògica ben coneguda al nostre municipi. Ex-professor i cap d'estudis a El Tram, director de Gospel Joy La Garriga, ex-professor i co-fundador de Tukupracum, ex-professor de timbal pel Front Diabòlic, concentracions de bateries de la Festa Major, Interbatucades...
Format en bateria, solfeig i harmonia a l'escola l'Estudi de Granollers i també amb estudis de magisteri especialitzat en educació musical a la UAB, l'Ivan és un músic que no para quiet rodant pel món en projectes musicals d'estils ben eclèctics (sobretot de música d'arrel afroamericana) i que està "ben decidit a tornar altre cop a treballar de valent per transmetre la filosofia d'aprenentatge musical de La Clau i fer del gaudi a través de la música una manera de viure i compartir"


Joan Rectoret

Baix elèctric, contrabaix i combos

En Joan és un músic de carrera extensíssima i amb un bagatge d'experiència en diverses i nombroses formacions musicals del país (unes 70 pel cap baix) que realment impressiona! Uns 60 discs enregistrats, concerts als millors escenaris de tot el món i experiència pedagògica sobradíssima fan d'en Joan Rectoret un dels grans músics dels nostres temps.

I a La Clau tenim el gran privilegi de tenir-lo entre nosaltres a punt per seguir amb la tasca docent i musical que tant ens apassiona, on també dona classes de llenguatge musical.


Juanjo Molina

Trompeta, trombó, grups de vent, big band

En Juanjo és natural de Mollet del Vallès i va iniciar la seva formació com a trompetista amb Ramon Mora a la Banda de Joves Músics de Mollet i posteriorment la seva cerca constant en la millora del seu instrument el va portar a estudiar amb trompetistes com Juan de Diego, Dani Gallostra, Ivó Oller, Matthew Simon i David Pastor. Ha cursat estudis superiors de música a l’ESEM - Taller de Músics.

Ha tocat amb diferents orquestres de ball del país i formacions dels més diversos estils com bandes simfòniques, cobles, conjunts de versions (pop-rock, soul, funk, etc...), xarangues, big bands, dixieland, jazz… però el seu projecte més estable és el grup de dixieland i jazz tradicional Moby Dixie, amb el qual ha tocat en diversos festivals de l'estat compartint cartell amb artistes de renom internacional.


Joana Gumí

Violí, Violoncel, Acordió i Banjo

La Joana és una jove violinista amb una llarga experiència musical. Ha tocat als festivals de folk més importants del país: Tradicionarius, Esdansa, Fira Mediterrània... . Ha enregistrat diversos CD's, el primer amb només 12 anys. Ha estudiat amb violinistes d'arreu del món i així ha aprés les tradicions irlandeses, escoceses, americanes, occitanes, catalanes... . Actualment està ampliant el seu repertori amb projectes de música moderna com el country, el jazz, el funk...

Amb la Joana aprendràs a tocar el violí passant-ho bé, escoltant música, sentint el ritme i vibrant amb les músiques d'arreu del món.


Anna Godoy

Arpa, Piano i llenguatge musical

L'Anna Godoy, d'origen figuerenc i resident a Barcelona, va superar amb èxit els seus estudis superiors d'arpa i pedagogia al Conservatori del Liceu de Barcelona.

Al llarg dels darrers anys ha estat exercint com a professora d'arpa a Figueres a l'escola "La Flauta Màgica". També ha treballat com a professora de piano en diferents escoles, gràcies a la seva formació com a pianista en una etapa anterior a l'arpa, en l'àmbit del concurs "Maria Canals".

Ha col·laborat amb diversos artistes al llarg de la seva carrera professional, ha acompanyat a Santi Careta en la seva gira de presentació del disc "Els ocells i l'Stereo", a Joan MassotKleiner en nombrosos recitals Musicoliteraris. Ha enregistrat dos CD's amb la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya i ha participat en diversos projectes com arpista i cantant.

A dia d'avui, l'Anna té unes ganes irrefrenables de transmetre totes les possibilitats musicals d'interpreatció i creació amb l'arpa i gaudir educant.

 


Jesús Hermosilla (Xexu)

Oboè, Gralla, Piano i llenguatge musical

El Xexu és estudiant al Conservatori Superior de música del Liceu en especialitat d'oboè,  i el seu segon instrument és el piano.

Ha participat en diversos projectes en l'àmbit musical com el "Jove Barber de Sevilla" al Gran  Teatre del Liceu, a l'orquestra Simfònica Solidària de Barcelona en el projecte "Dones al món simfònic" i a l'orquestra de Mataró, per anomenar els més recents.

Dinàmic i compromès, també està explorant la branca de composició, i ha creat diversos projectes de bandes sonores.


Pablo Ruiz

Bateria i Percussió

Nascut a Moià, va estudiar violoncel clàssic fins a descobrir la bateria als 12 anys, instrument que el va captivar des de el primer instant. Als pocs mesos ja estava tocant en escenaris amb la banda de rock del seu germà gran i des de llavors no ha parat mai. Tot i tenir una àmplia experiència com a bateria i percussionista en grups de rock, funk i salsa, batucades, ... la seva trajectòria és definida principalment pel jazz.

Membre de la Sant Andreu Jazz Band, ha tocat als principals festivals de jazz d'Espanya i Europa. Ha tocat i enregistrant amb músics internacionals com Dick Oatts, Joe Magnarelli i Scott Hamilton entre d'altres. Com a director de les Jam Sessions del Makinavaja, ha col.laborat amb alguns dels músics de jazz més importants del país com Jordi Bonell, Benet Palet, Ramon Cardo, etcètera.

Actualment, està cursant l'últim curs del grau superior en bateria jazz al Conservatori del Liceu, i és director, arranjador  i bateria de "Swing Engine", un octet destinat a difondre l'esperit i la música dels anys 30.

Amb el Pablo aprendràs tot el necessari per a esdevenir un bateria complert, un bon acompanyant i un bon solista. Serà molt divertit!

 


Albert Seijas

Saxo, Llenguatge musical, Composició i Noves Tecnologies

L'Albert va començar a iniciar-se en la música a l'IEA Oriol Martorell de Barcelona. Allà va aprendre la vessant clàssica i contemporània del saxo.
La seva vocació musical el va portar pel camí de la Composició, estudiant al Conservatori Superior del Liceu i al HKU d'Utrecht (Holanda); especialitzant-se més endavant en la creació de BSO a l'ESMUC i per videojocs i noves tecnologies a ENTI-UB.
Amb el saxo, es va especialitzar en l'estil propi, el blues i la música moderna de la mà d'intèrprets com BigDani Pèrez (Los Rebeldes) i Ivan Kovacevic (Los Mambo Jambo).
El llenguatge del jazz i els arranjaments de Big Band és una altra de les facetes que domina gràcies a mestres com Lluís Vergès.
Actualment també imparteix Tallers de Producció Musical i So arreu de Catalunya de part d'ENTI-UB i es dedica a composar i produir música per diferents sectors d'oci i audiovisuals.